BIZIT 2022

Google Drive dobija pomoć u obliku veštačke inteligencije

Budući da u poslednje vreme sve postaje pametnije, od uređaja do različitih programa, došao je red i na servise za upravljanje fajlovima, koji već sada mogu da izdvoje foldere kojima korisnici često pristupaju, te ih postave tako da im je olakšan pristup. Tako je već neko vreme i u okviru Google Drive-a, a izgleda da se Google sada okreće veštačkoj inteligenciji kako bi servis učinio još pametnijim.

PCPress.rs Image

Nova opcija ponela je ime Priority, te će organizaciju i predlaganje fajlova učiniti još inteligentnijim. Iz kompanije kažu da će opcija zahvaljujući mašinskom učenju moći da izdvaja one foldere koji su nekom korisniku najvažniji, te će korisnici kada otvore servis prvo videti takve foldere, zajedno sa sugestijama i komentarima. Veštačka inteligencija će pored toga i organizovati foldere u različite radne prostore, što će dodatno olakšati pristup, a premeštanje nekog foldera u određeni radni prostor ne utiče na način na koji se čuva, te na ostala ponašanja.

PCPress.rs Image

Priority je još uvek u beta fazi razvoja, što znači da još neko vreme neće stići do korisnika, ali se očekuje da kada se pojavi bude više nego korisna.

Pročitajte i:  Discover Luxoft Day okupio više od 800 IT stručnjaka povodom početka rada Luxofta u Srbiji

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,