Data centri 2024

Google Earth dobija redizajniranu Android aplikaciju sa podrškom za Projects, ali uklanja Voyager 

U svom prvom većem ažuriranju u dosta vremena, Google Earth uvodi redizajniranu Android aplikaciju koja dodaje dugo očekivanu podršku za Projects, ali takođe ukida jednu staru funkciju.

PCPress.rs Image

Projects stiže u Android aplikaciju Google Earth

Google Earth verzija 10.35 za Android sada se uvodi i donosi značajnu promenu izgleda aplikacije. Ovo uključuje usvajanje modernog izgleda aplikacija koje je karakteristično za Google, sa zaobljenom trakom za pretragu, opcijom za promenu naloga preko slike profila i donjom trakom za korisnički interfejs koja zamenjuje bočni meni sa hamburger ikonom. Iskačući prozor koji se pojavljuje kada prvi put otvorite novu aplikaciju fokusira se na tri ključne funkcije – saradnju na projektima putem Google Drive-a, kreiranje mapa i sinhronizaciju između različitih uređaja.

Projects su možda najvažniji dodatak u novoj aplikaciji Google Earth. Projects u Google Earth omogućavaju korisnicima da kreiraju potpuno prilagođene mape koje mogu uključivati tekst, fotografije i video zapise zajedno sa sadržajem mape. Ova funkcija postoji već neko vreme, ali na stranici za podršku, Google napominje da su se Projects do sada mogli kreirati samo putem desktop verzije.

To se sada menja jer je podrška za Projects stigla u Android aplikaciju Google Earth.

Nekoliko drugih promena uključuje mogućnost deljenja mapa putem linka i/ili QR koda, kao i novo dugme “merenje” direktno ispod mape koje vam omogućava brzo merenje udaljenosti između dva mesta na planeti. Nova Android aplikacija Google Earth sada je takođe izgrađena pomoću platforme Flutter, sa animacijama koje su karakteristične za ovaj programski jezik koje se pojavljuju u određenim menijima. Budući da je izgrađena na Flutter platformi, pretpostavljamo da će ovaj redizajn verovatno stići i na iOS aplikaciju ranije ili kasnije.

Redizajn takođe ima podršku za velike ekrane. Ono što nedostaje u ovoj novoj Android aplikaciji Google Earth je Voyager. Ova funkcija je ranije postojala u glavnom meniju za Earth, ali je sada nigde ne možete pronaći. Google opisuje Voyager kao “zbirku interaktivnih vođenih tura, kvizova i slojeva koji imaju za cilj da obrazuju sve o svetu, lokacijama blizu i daleko.” Treba napomenuti da se najnovija verzija desktop verzije Google Earth takođe seli Voyager na svoju posebnu stranicu, umesto da ga integriše u glavnu aplikaciju.

Kao što je već pomenuto, nova Android aplikacija Google Earth se sada uvodi, i možete proveriti da li imate dostupno ažuriranje u prodavnici Google Play.

Izvor: 9to5google

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: