ASUS ROG Flow

Google Glass za decu sa autizmom

Nije se mnogo čulo o Google Glass uređajima otkada je izašla nova verzija u julu 2017. godine, te je tom prilikom fokus bio na funkcijama koje pomažu u lakšem obavljanju zadataka na poslu. Naučnici su sada razvili još jednu korisnu funkciju, a koja deci koja žive sa autizmom pomaže da se lakše snađu u društvenim situacijama.

Naime, autizam otežava komunikaciju sa drugima, pa bi Google Glass u kombinaciji sa Face ID tehnologijom u budućnosti mogao da ublaži taj problem. Tako bi softver korisnike obaveštavao o tome koju emociju izražava sagovornik, te tu emociju pojašnjavao, a funkciju je do sada testiralo 14 dece koja žive sa autizmom. Ideja je da se deci pomogne da razviju socijalne veštine u mlađem uzrastu, kako bi i kasnije mogla da tačno identifikuju određene emocije, što je osnova kontakta, te razumevanja okruženja.

Google nije jedini gigant koji se bavi ovim problemom, pa je Samsung još 2014. objavio aplikaciju koja deci koja žive sa autizmom pomaže da poboljšaju komunikaciju, a startap Mightier razvio je gejming platformu koja ovoj deci pomaže da kontrolišu sopstvene emocije. Tako tehnološka industrija nastavlja sa potragom za rešenjima koja bi pojednostavila život onim korisnicima koji imaju neke poteškoće, a Google Glass je dobar primer, budući da je pomoć u komunikaciji neophodna, jer je ova osnova za zdrav i ispunjen život.

Pročitajte i:  Samsung želi da otvori novu fabriku u Teksasu

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
HR specijalno izdanje

Tagovi: , , ,