BIZIT plus

Google i Ford rade na unapređenju aplikacije za radare

Radar bi uskoro mogao da nađe svoj put do personalnije tehnologije od Google-ovih telefona i pametnih zvučnika.

PCPress.rs Image

Google, Ford i četiri druga partnera objavili specifikacije za Ripple standard koji bi mogao da donese mali radar na više uređaja na način „koji poštuje privatnost“.

Okvir, čiji je domaćin Consumer Technology Association, teoretski omogućava svakom proizvođaču uređaja da koristi radar malog obima za zadatke koji se kreću od postojećih upotreba poput kontrole pokreta bez dodira i praćenja zdravlja do praćenja vežbanja.

Rani detalji su trenutno dostupni preko GitHub-a, sa fokusom na interoperabilnost između tipova radara. Programeri će u početku morati da dodaju posebne slučajeve upotrebe putem ekstenzija, ali Ripple tim se nada da će te dodatke ugraditi u kasnije verzije standarda.

Umešanost Google-a i Ford-a je logična. Obe kompanije su već koristili radar u isporuci proizvoda poput Nest Hub-a ili Ford-ovog Co-Pilot 360 asistencija vozača.

Što je više podrške za radar u čitavoj industriji, veća je verovatnoća da će ga kupci tražiti u proizvodima kompanija. Ipak, moglo bi biti zaista korisno ako radar postane više od retke, ali nebitne bonus funkcije.

Pročitajte i:  Prodaja EV dostiže 17 miliona u 2024 

Izvor: Engadget

Facebook komentari: