BIZIT plus

Google i iFixit će prodavati delove za Pixel telefone

iFixit je potpisao ugovor sa Google-om, koji će popravku Pixel telefona učiniti mnogo jednostavnijim. Na njihovom sajtu će se prodavati originalni delovi za Pixel telefone, prvo pojedinačno, a kasnije će u ponudi biti i kitovi.

pixel

Google je najavio da će u ponudi biti delovi od Pixel 2 do Pixel 6 Pro modela, kao i za sve buduće Pixel modele, a biće dostupni na svim tržištima na kojima se prodaju ovi telefoni. U početku će se prodavati rezervni delovi koji se najviše kvare – ekrani, baterije i kamere, a vremenom će se ponuda dodatno širiti. iFixit je najpoznatiji sajt koji korisnicima nudi uputstva za popravku uređaja, pa će na taj način, uz ponudu originalnih delova, korisnici imati mogućnost da sami popravljaju Pixel telefone.

Interesantno je da se Google odlučio da ponudi i delove za starija izdanja Pixel telefona, pošto su oni pravljeni u saradnji sa drugim kompanijama, kao što su LG ili HTC. U svakom slučaju, ponuda da korisnici sami popravljaju svoje telefone, bez odlaska kod ovlašćenih servisera, učiniće da njihov radni vek bude produžen. Nadamo se da će, u skladu s tim, Google odlučiti i da produži softversku podršku za Pixel telefone. Trenutno se za njih garantuje da će (samo) u naredne tri godine dobiti najbitnija unapređenja OS-a, dok na primer, Samsung nudi četiri godine, a Apple čak šest godina.

Pročitajte i:  Chrome donosi bolju zaštitu uz očuvanje privatnosti 

Izvor: ArsTechnica

Facebook komentari: