Google I/O 2023 startuje 10. maja

Google-ova godišnja konferencija za programere će se vratiti 10. maja. Kao i na prošlogodišnjoj konferenciji, I/O 2023 će se održati pred ograničenom publikom uživo u Kaliforniji. Google nije održao I/O sastanak od pre pandemije.

Google I/O 2023 startuje 10. maja

Google želi da prezentuje svoja dostignuća

U 2020.godini konferencija je otkazana, kao i mnogi drugi događaji koji su se trebali održati te godine. Godinu dana kasnije, Google je održao događaj u svom Mountain View kampusu, sa ličnom publikom uglavnom ograničenom na zaposlene u kompaniji. Dobra vest je da će Google javno objaviti događaj. I/O 2023 će se otvoriti uvodnom izjavom izvršnog direktora Sundar Pichai-a, nakon čega će uslediti sesije programera na zahtev koje će biti dostupne za gledanje na YouTube-u i I/O web sajtu.

Više nego prethodnih godina, biće mnogo toga na kocki na I/O 2023. Verovatno će Google potrošiti značajan deo događaja na prezentovanje najnovijih dostignuća i inovacija veštačke inteligencije, i to sa dobrim razlogom. Bardova nedavna objava nije išla po planu nakon što je chatbot podelio netačne informacije o svemirskom teleskopu James Webb. Google treba da pokaže da ga neće nadmašiti rivali poput OpenAI.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: