BIZIT plus

Google i Parallels donose Windows aplikacije na Chrome OS

Kompanija Parallels već godinama obzebeđuje virtuelizaciju softvera, tako da Windows programi mogu da rade na Mac-u. Međutim, izgleda da sada jedan novi OS dolazi u fokus. Naime, objavili su partnerstvo sa Google-om u cilju ostvarivanja podrške za Windows aplikacije na Chrome OS Enterprise uređajima.

PCPress.rs Image

Konačno, aplikacije za Chrome OS

Ovo će mnogo značiti u biznis sferi, koja mahom koristi različite Windows aplikacije. Prelazak na besplatan OS, sa punom podrškom za Windows softver (naročito za Microsoft Office) može dosta da smanji troškove kompanijama. Istovremeno, ova saradnja će pomoći i da Chrome OS postane zastuplejniji u raznim poslovnim ekosistemima, koji su se do sada oslanjali na Windows. A da li će se to zaista desiti najviše zavisi od toga koliko će ova virtuelizacija biti dobro implementirana.

Još uvek se ne zna kako će se tačno obezbediti virtuelizacija. Parallels je samo objavio da će partnerstvo sa Google-om obezbediti punu podršku za Windows aplikacije na Chromebook Enterprise uređajima, posebno naglašavajući da će se to odnositi i na Microsoft Office. Nije jasno ni da li će ova virtuelizacija u nekom trenutku biti „spuštena“ i na obične korisnike koji su kupili Chromebook uređaje. Uglavnom, najavljeno je da će prva verzija ovog virtuelizacionog sistema biti dostupna tokom jeseni, pa ćemo za više detalja morati da sačekamo do tada.

Pročitajte i:  Google-ovi ciljevi za 2024. godinu

Izvor: Engadget

Facebook komentari: