Google i zahtevi prema zaposlenima

Google je dodao sloj nadzora za istraživačke radove o osetljivim temama, uključujući pol, rasu i političku ideologiju.  Napredak tehnologije i rastuća složenost projekata postavljaju etička, reputaciona, regulatorna i pravna pitanja, navodi se u novoj poslovnoj politici. Troje zaposlenih reklo je agenciji Reuters da je pravilo počelo u junu da funkcioniše.

google pred novom kaznom

Google i otkrivanje poslovnih tajni

Kompanija je takođe u više navrata tražila od zaposlenih da se uzdrže od toga da svoju tehnologiju prikazuju u negativnom svetlu. Zaposlenima koji rade na dokumentu o preporuci AI, koji se koristi za personalizaciju sadržaja na platformama poput YouTube-a, rečeno je da „vode računa da daju pozitivan ton“, navodi Reuters. Drugi rad o korišćenju umetničke inteligencije za razumevanje stranih jezika ublažio je referencu na to kako proizvod Google prevodilac pravi greške, napisao je Reuters. Promena je nastala kao odgovor na zahtev recenzenata.

Google-ov standardni postupak pregleda ima za cilj da osigura da istraživači nehotice ne otkrivaju poslovne tajne. Zaposleni koji žele da procene Google-ove usluge na osnovu pristrasnosti, mole se da se prvo konsultuju sa pravnim, PR i timovima za smernice. Ostale osetljive teme navodno uključuju Kinu, naftnu industriju, podatke o lokaciji, religiju i Izrael. Očigledno je da se nešto dešava u kompaniji Google, i pitanje je trenutka kada ćemo saznati i šta.

Pročitajte i:  Kompanija Google protestuje u Kaliforniji

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: