Google integriše Zoom, Teams i Webex u Android Auto

Korisnici će moći da se pridruže audio pozivu sa ekrana vozila.

PCPress.rs Image

Android Auto biće dostupan u skoro 200 miliona automobila do kraja 2023.godine

Na godišnjoj konferenciji, Google je podelio nekoliko ažuriranja za Android Auto i Android Automotive OS. Možda najveća vest je da Google sarađuje sa Zoom-om, Microsoft Teams-om i Cisco Webex-om kako bi te aplikacije za virtuelne sastanke integrisao u vozila opremljena Android-om. Prva pomisao da je pridruživanje video pozivu u automobilu tokom vožnje opasnost. Međutim, nema razloga za brigu. Sastanci će biti samo audio sa pojednostavljenim kontrolama na displeju infotainment sistema.

Google takođe pokreće Waze u Google Play prodavnici za sva vozila sa ugrađenim Google-om. To znači da će popularna aplikacija za navigaciju biti dostupna izvan samo Android Auto-a i izvan modela Volvo i Polestar. Takođe, kompanija dozvoljava programerima da integrišu instrument tablu sa svojim aplikacijama za navigaciju. Osim toga, programeri mogu da pristupe podacima o vozilu kao što su domet, nivo goriva i brzina kako bi vozačima pružili još bolji uvid u njihova putovanja.

Pročitajte i:  Google ograničava AI Gemini zbog pitanja o globalnim izborima

Google je dodao nove kategorije aplikacija u biblioteku aplikacija Androida za automobile. Nove opcije će sada omogućiti programerima da dodaju IoT i vremenske aplikacije za upotrebu u vozilima. Na primer, aplikacija The Weather Channel biće dostupna uz postojeći softver kao što su Weather i Radar kasnije ove godine. Kompanija takođe olakšava medijskim aplikacijama (muzika, audio knjige, podkasti, itd.) da prenesu svoj softver na Android Auto i Android Automotive OS.

Android Automotive OS 14 donosi podršku za više ekrana

Pored toga, kompanija ima nove kategorije za aplikacije za video i igre u svojoj biblioteci, sa ciljem da se uskoro proširi na aplikacije za pretraživanje. Ove kategorije su specifično dizajnirane za upotrebu kada je automobil parkiran. YouTube je sada dostupan svim proizvođačima automobila za dodavanje u automobile sa ugrađenim Google-om. Google navodi da su se Polestar, Volvo i drugi „odabrani partneri“ obavezali da dodaju aplikaciju za video strimovanje putem ažuriranja putem bežične mreže.

Što se tiče igara, početna lista uključuje Beach Buggy Racing 2, Solitaire FRVR, i My Talking Tom Friends. Takođe, Google planira da uvede podršku za više ekrana u Android Automotive OS 14. To će omogućiti „podeljenu zabavu“ za vozača i putnike.

Pročitajte i:  Google je koristio AI da predvidi poplave i do 7 dana unapred

Google navodi da će Android Auto biti dostupan u skoro 200 miliona automobila do kraja 2023.godine. Kompanija takođe navodi da bi se broj automobila sa svojim sistemima za informisanje i zabavu koji u potpunosti pokreće Android Automotive OS sa ugrađenim Google-om trebao skoro udvostručiti do kraja godine. Ova poslednja brojka je podstaknuta usvajanjem od strane proizvođača automobila kao što su Chevrolet, Volvo, Polestar, Honda, Renault i drugi. U martu, GM je najavio da će ukinuti Android Auto i CarPlay u svojim električnim vozilima u korist Android Automotive.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,