BIZIT plus

Google ispravlja emotikone kako bi se prilagodio veganima

Google uklanja jaje koje se do sada nalazilo u sklopu emotikona koji predstavlja salatu, a kako bi sličicu prilagodio i korisnicima koji su vegani.

PCPress.rs Image

Tako će emotikon doživeti transformaciju u okviru Android P Beta 2 softverskog ažuriranja, koje bi trebalo da se pojavi tokom leta, a pored salate promene će dočekati i neki drugi emotikoni. Iz kompanije tvrde da je ovo deo kampanje za podržavanje različitosti, te da će inkluzija biti prioritet i u budućnosti.

https://twitter.com/jenniferdaniel/status/1004427564679458816

Ostale promene u svetu emotikona uključuju sličice koje predstavljaju one sa manjkom kose, te one koji je imaju dovoljno, ali je ova seda, riđa ili kovrdžava. Pored toga, kako kažu iz kompanije, emotikon koji predstavlja kozu je prilagođen tako da ova „opasna“ životinja izgleda manje agresivno, što je valjda bilo neophodno, budući da je problem agresivnih koza u usponu.

https://twitter.com/jenniferdaniel/status/1004431189602492416

Tako je rešen problem jajeta u salati, te će ovo verovatno biti zamenjeno komadom krastavca ili nekog drugog povrća, pa su problemi prvog sveta još jednom rešeni na način koji odgovara svima, budući da gladni više neće morati da gledaju u jaje koje provocira njihovu potrebu za hranom.

Pročitajte i:  Novi Declutter alat Chromea može uskoro pomoći u upravljanju sa 100 plus otvorenih tabova

https://twitter.com/jenniferdaniel/status/1004436404795895808

Izvor: The Telegraph

Facebook komentari: