BIZIT plus

Google kupio Mandiant za 5.4 milijarde dolara

Google je objavio da je njegova ponuda od 5.4 milijarde dolara za kupovinu cybersecurity kompanije Mandiat prihvaćena i da je dogovor sklopljen. Internet gigant je još u martu ove godine najavio planove za ovu akviziciju. Inače, pre oko godinu dana Mandiant je izdvojen iz svoje matične kompanije FireEye, kao deo dogovora vrednog 1.2 milijarde dolara sa investicionom kompanijom Symphony Technology Group.

mandiant

U okviru Google-a, Mandiant će biti pridružen Google Cloud diviziji, ali će Mandiant brend biti zadržan u daljem poslovanju. Ovim potezom Google želi da pojača bezbednost svoje cloud infrastrukture. Akvizicijom specijalizovane kompanije, dobija gotovo rešenje, a stotine bezbednosnih eksperata obezbediće kontinualan razvoj postojećeg rešenja i priliku za osmišljavanje novih specijalizovanih bezbednosnih proizvoda.

Na taj način, Google Cloud će omogućiti enterprise klijentima da ostanu zaštićeni u svakom trenutku i na sve načine. Upotrebom analitičkog pristupa, veštačke inteligencije i mašinskog učenja, uz fokus na eliminisanje svih mogućih pretnji, Google Cloud će zajedno sa Mandiant-om pomoći kompanijama da na siguran i bezbedan način prilagode svoje poslovanje u poslovanju koje se sve brže menja.

Pročitajte i:  Apple prva Vision Pro beta verzija  

Izvor: TechCrunch

Facebook komentari: