ERP 2024

Google kupuje Fossil-ovu tehnologiju pametnih satova

Glasina o Google Pixel Watch pametnom satu već neko vreme nema, ali izgleda da će se po tom pitanju ipak nešto dešavati u narednom periodu, kao i da ova kompanija ozbiljno razmišlja u tom pravcu. Potvrda za to je što Fossil najavio planove da za 40 miliona dolara proda svoju tehnologiju pametnih satova ovom IT gigantu. Prema toj najavi i zaposleni iz Fossil-a koji su radili na ovim tehnologijama preći će u Google.

PCPress.rs Image

Kao i Pixel telefoni, pametni sat koji je potpisan Google-ovim imenom je nešto što se očekuje od ove kompanije, naročito zato što za oba uređaja poseduje otvoreni operativni sistem. Međutim, tržište nosivih uređaja još uvek nije zaživelo kao tržište mobilnih telefona, pa ni Wear OS nije toliko rasprostranjen. A odabir Fossil-a kao partnera mogao bi da bude dobar podsticaj, jer ova kompanija konstantno razvija kvalitetne fitnes-fokusirane proizvode prihvatljivog cenovnog ranga.

U kategoriji pametnih satova trenutno dominira Apple, a najveći konkurenti su mu Fitbit i Samsung, pri čemu svaki od njih „cilja“ na donekle različite segmente tržišta. To Google-u smanjuje prostor za uključivanje u trku i da bi to uspeo, njegov pametni sat mora da se na neki način razlikuje od konkurencije. Upravo tu je razlog zašto je odabran Fossil, koji definitivno zna kako da napravi dobar i kvalitetan časovnik.

Pročitajte i:  Samsung Galaxy Z Fold 6 biće tanji i lakši od Fold 5 telefona

Izvor: TechCrunch

Facebook komentari: