Microsoft HoloLens 2 će možda biti predstavljen sledećeg meseca

Prema nezvaničnim informacijama, veoma je moguće da će nas Microsoft sledećeg meseca „iznenaditi“ predstavljanjem HoloLens 2 AR naočara. To se može zaključiti iz pozivnice koja je prosleđena novinarima za press konferenciju 24. februara (koja će se održati u okviru Mobile World Congress-a u Barseloni).

PCPress.rs Image

U pozivnici je navedeno da će govornici biti CEO Microsofta, Satja Nadela, CVP, Julija Vajt i tehničko lice, Alen Kipman, koji će ujedno biti i voditelj. Upravo njegovo ime ukazuje da će Microsoft predstaviti makar nove informacije o svojoj kacigi za proširenu realnostm jer je Kipman kreator HoloLens-a.

Ranije glasine pominjale su da bi Microsoft mogao da predstavi HoloLens 2 krajem 2018. godine, ili u prvom kvartalu 2019, a pomenuti događaj se uklapa u taj scenario. Prema dosadašnjim izveštajima Microsoft je za ovu kacigu odabrao Qualcomm 850 ili XR1 čip (ovaj drugi je razvijen specijalno za VR i AR uređaje). On podržava 4K video na 60 fps, kao i 3D overlay prikaz i direkcioni audio. HoloLens 2 će imati i custom AI čip.

Pročitajte i:  Microsoft je nadogradio besplatnu verziju Copilot-a na GPT-4 Turbo

Kodno ime novog uređaja je Sydney, a on bi trebao da bude lakši, udobniji i sa boljim displejom od svog prethodnika.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , , ,