Google mape konačno čine brze informacije o putanji široko dostupnim

Googleovi programeri uložili su značajne napore u poboljšanje iskustva navigacije u Mapama tokom 2023. godine, kako smo videli u procesu stvaranja Immersive View.

PCPress.rs Image

Promene se uvode na svim uređajima i u svim regionima

Napori poput ovih čine Mape jednom od omiljenih aplikacija za navigaciju na Androidu, ali tokom tog procesa, takođe su najavili funkcije kao što su brze informacije o putanji, koje još uvek nismo videli na našim uređajima. To se sada menja, jer Google Mape postaju znatno korisnije na vašem ekranu zaključanog telefona.

Možda smo potpuno zaboravili na brze informacije o putanji, ali to je zato što ih je Google najavio u februaru prošle godine. Ovaj dodatak Mapama donosi osnovne informacije, uključujući vaše trenutno vreme dolaska i detaljna uputstva za skretanje, direktno na ekran zaključanog telefona, štedeći vam trud otključavanja telefona svaki put. Brze informacije o putanji takođe omogućavaju praćenje vašeg putovanja u pregledu rute, čak i ako ne pritisnete dugme Start za detaljna uputstva. Na primer, mogu vam pomoći da proverite rutu u delu grada koji dobro poznajete. Kada je omogućeno, Mape automatski preračunavaju rutu ako skrenete s kursa dok hodate, vozite se ili vozite biciklom, i ažuriraju pregled rute prema tome.

Pročitajte i:  Ažuriranje Google Maps donosi korisnu izmenu Android Auto 3D prikazu zgrada

Tokom februarskog lansiranja, Google je potvrdio da će brze informacije o putanji stići na Android i iOS uređaje širom sveta u narednim mesecima. Jun 2023. godine prošao je, i kompanija nas je uverila da će funkcija početi da se uvodi tog meseca, i možda je dostigla nekoliko korisnika. Do januara 2024. godine, gotovo godinu dana od dana kada je Google prvi put govorio o brzim informacijama o putanji, nije bilo znakova toga na stranici postavki Mapa.

Sada, nekoliko ljudi sa Android Police tima je potvrdilo da vide novi prekidač za ovu funkciju koji se tiho uvodi. Dostupan je na svim uređajima i korisničkim nalozima u više zemalja.

Prekidač za brze informacije o putanji pronaći ćete ako dodirnete ikonu svog profila u gornjem desnom uglu ekrana i odete na Settings → Navigation settings. Tu treba da se spustite malo ispod odeljka za prikaz mape da biste pronašli Glanceable directions. Nažalost, ova korisna funkcija je isključena po podrazumevano, pa možda niste primetili njen dolazak čak i ako je već neko vreme imate. Sa omogućenim brzim informacijama o putanji, možete uživati u sigurnijem iskustvu vožnje, jer vam neće biti potrebno toliko otključavanje telefona.

Pročitajte i:  Ažuriranje Google Maps donosi korisnu izmenu Android Auto 3D prikazu zgrada

Samo se nadamo da će Google raditi po strožijim rokovima i da ubuduće neće uzeti celu godinu da implementira mala poboljšanja korisničkog iskustva aplikacije kao što je ovo.

Izvor: Androidpolice

Facebook komentari:
SBB

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *