Google Maps osvežava svoje iskustvo navigacije redizajnom

Google Maps je već godinama jedna od omiljenih navigacionih aplikacija na Androidu, iako nije uvek bila najbolja u mapiranju područja.

PCPress.rs Image

Promene su blage, ali svakako primetne 

Međutim, Google je održao ritam sa redovnim vizuelnim ažuriranjima kako bi osigurao da Maps ostane aktuelan i ne izgleda neumesno na najnovijim verzijama Androida. Nedavne promene donele su nam informacije o vremenu na lokaciji u aplikaciji, kao i nove boje za vodena tela i zelene zone koje podsećaju na iOS. Sada, Google se čini spremnim da promeni raspored opcija navigacije u Maps, što bi moglo olakšati razumevanje i interakciju sa korisničkim interfejsom.

UI za navigaciju u Maps-u pojavljuje se kada odaberete odredište. Početno, samo dodirivanje oznake lokacije na mapi izvlači karticu na donjoj polovini ekrana sa brzim pristupom početku navigacije ili pregledu fotografija, ocena i informacija o dostupnosti. Možete proširiti karticu za iskustvo na celom ekranu kako biste čitali recenzije i videli više informacija o lokaciji. 9to5Google izveštava da se ovaj dizajn UI-a menja za nekoliko korisnika verzije 11.113 Maps-a.

Pročitajte i:  Ažuriranje Google Maps donosi korisnu izmenu Android Auto 3D prikazu zgrada

Iako se još uvek ne uvodi široko na Androidu, promene su blage, ali svakako primetne. Na primer, Maps sada ima zaobljene uglove za donju karticu koja se prikazuje kada postavite oznaku. Kartica takođe ima dugmiće za deljenje lokacije ili zatvaranje kartice bez povlačenja. Svi smo slučajno pomerili mapu na druge oblasti kada smo pokušali da obrišemo i uklonimo karticu. Kartice za gradove i druge znamenitosti takođe imaju iste dugmiće i zaobljene uglove. Takođe, proširivanje kartice više ne zauzima ceo ekran – i dalje vidite mali deo mape na vrhu, što bi trebalo da pomogne razlikovanju proširene kartice od UI-a na celom ekranu.

Još jedan lep i moderan dodir vidi se u UI-u za navigaciju koji se pojavljuje kada odaberete odredište i pritisnete dugme za Uputstva. Vaše polazište i odredište smešteni su u plutajućoj kutiji sa zaobljenim uglovima umesto poput trake koju vidimo u trenutnom dizajnu. U međuvremenu, sada možete promeniti načine transporta u donjoj kartici, umesto korišćenja dugmadi ispod polja za pretragu odredišta. Na ovaj način deluje intuitivnije, jer možete videti procenjeno vreme dolaska direktno ispod izabranog prevoznog sredstva u donjoj kartici.

Pročitajte i:  Google dodaje Max, Peacock i Angry Birds u automobile  

Možete proširiti i donju karticu, ali se neće transformisati u UI na celom ekranu kao nekada. Ovde, uputstva za korak po korak i druge korisne informacije poput procene saobraćajne gužve lako su dostupne, a opšti raspored unutar kartice ostaje netaknut.

Imamo osećaj da bi Google mogao modernizovati Maps još više, pre nego što se ovaj dizajn široko uvodi na Androidu ili stigne do iOS klijenta. Do tada, možete pokušati ažurirati aplikaciju ili je ponovo pokrenuti kako biste pokušali da omogućite novi dizajn.

Izvor: Androidpolice

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: