TrendMicro

Google Maps će uskoro prikazivati cenu putarine i druge korisne detalje

Google je najavio nekoliko značajnih unapređenja Google Maps servisa, uključujući i opciju prikaza cene putarine na odabranoj ruti. Putarine mogu da budu značajna stavka u ukupnoj ceni putovanja, pa će ova opcija omogućiti precizniju procenu troškova puta.

google maps

Puno korisnih informacija

Takođe, ako je na raspolaganju i alternativa bez plaćanja putarine, i ona će biti prikazana kao jedna od mogućih ruta. Ova opcija će već tokom ovog meseca biti dostupna na Android i iOS operativnim sistemima, za više od 2.000 puteva koji imaju putarinu, u SAD-u, Indiji, Indoneziji i Japanu. Nove države će biti dodavane ubrzo nakon toga.

Pored toga, u navigaciju su dodati novi detalji. Na putevima će se prikazivati lokacije semafora, Stop znakova, ali i mnoge druge stvari koje mogu da budu interesantne. U određenim gradovima će biti prikazane širine puteva, a biće dostupne na Android, Android Auto, iOS i Apple CarPlay sistemima.

Apple korisnici Google Maps-a dobiće i neke novitete napravljene samo za iOS. Na primer, u pitanju je novi widget koji će omogućiti lakši pristup definisanim putovanjima, Google Maps Apple Watch će prikazivati rute i preko definisanih prečica (recimo, klikom prečice za kuću na Apple Watch-u, pokrenuće se navigacija do nje, za šta je ranije bilo potrebno da se pokrene iOS aplikacija).

Pročitajte i:  Google najboljom aplikacijom u 2022. godini proglasio AI generator slika

Sva pomenuta unapređenja biće dostupna u narednih nekoliko nedelja.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,