BIZIT plus

Standardizacija EV punjenja: Svi proizvođači automobila prelaze na Teslin standard

Poslednji veliki proizvođač automobila koji je sada podržao NACS priključak je Stellantis.

PCPress.rs Image

NACS postaje pravi zajednički standard

Stellantis je najnoviji proizvođač koji se obavezao da će koristiti Teslin NACS standard za punjenje. Stellantis je bio poslednji preostali proizvođač među velikim proizvođačima automobila. Ovo sada praktično znači da NACS postaje pravi zajednički standard.

Prema saopštenju za medije, električna vozila Stellantis brendova (koji uključuju Dodge, Chrysler, Fiat, Ram, Jeep i Alfa Romeo) počeće da koriste NACS priključak u odabranim modelima sledeće godine. Proizvođač automobila će takođe ponuditi adapter za postojeća vozila. To znači da će vozači moći da pune svoje automobile koristeći NACS ili Combined Charging System (CCS) priključke.

Stellantis navodi da njegovo prihvatanje NACS-a proističe iz njegove posvećenosti sa još šest drugih proizvođača automobila da izgrade mrežu od više od 30.000 brzih stanica za punjenje na autoputevima i u urbanim područjima u Severnoj Americi do 2030.godine. Sve ove stanice podržavaće NACS i CCS priključke.

Proizvođač automobila pridružio se Volkswagen-u, GM-u, Volvu, Polestar-u, Mercedes-u, Honda-i, BMW-u i Lucid-u u prihvatanju NACS standarda. Takođe, provajderi mrežne infrastrukture za punjenja električnih vozila, ChargePoint i Electrify America, takođe su obećali da će prihvatiti NACS standard nakon što je Tesla otvorila priključke za druge proizvođače krajem 2022. godine.

Pročitajte i:  Musk: Robotaxi stiže 8. avgusta

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,