Google Meet ažuriranje: Od sada je moguće strimovati sastanke uživo na YouTube

Google je ubacio novo ažuriranje tako da sastanak može da se emituje na YouTube.

PCPress.rs Image

Google je objasnio da je striming uživo „koristan u situacijama u kojima korisnici žele da predstave informacije velikoj publici van svoje organizacije“. Uživo striming nudi mogućnost da pauziraju i da ponovo redukuju po potrebi ili pogledaju prezentaciju kasnije.

Tehnološki gigant Google dodaje novu funkciju svojoj Meet aplikaciji kako bi omogućio korisnicima da uživo strimuju sastanke na svojoj platformi. Administrator može da omogući ovaj prenos preko panela Aktivnosti sastanka gde treba da izabere „Strimovanje uživo“. Tada korisnici mogu da izaberu svoj kanal kako bi započeli strimovanje sastanka koji održavaju.

Postoji proces odobravanja kanala za striming užvio na YouTube. Google upozorava korisnike da ih obaveste da njihov kanal mora da bude odobren za strimovanje uživo pre nego što to mogu da urade preko Google Meet-a. Stranica za pomoć obaveštava ko sve može da prenosi sastanak uživo. Ako je ta opcija isključena, svako ko prisustvuje sastanku može da ga prenosi uživo.

Pročitajte i:  Apple navodno istražuje partnerstvo sa Google-om za funkciju na iPhone-ima koju pokreće Gemini

Funkcija kao što je striming sastanak užvio izgleda kao još jedan način na koji Google želi da diverzifikuje i odvoji Meet od drugih platformi. Nova funkcija se uvodi u fazama. Prva je „brzo izdanje“, sa funkcijom koja se pokreće za odabir domena u roku od tri dana počevši od 21. jula, a drugi će biti domen pod postepenim „planiranim izdavanjem“ koje može da potraje do 15 dana počevši od 25. jula.

Izvor: IndiaTvNews

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,