Google Meet: Reagujte emotikonima

Google je još početkom 2021. godine najavio da emotikoni stižu na Google Meet, te da će korisnici moći da reaguju tim simbolima na koje smo toliko navikli. Dve godine kasnije obećanje je konačno postalo stvarnost.

PCPress.rs Image

Istina je da je život moguć i bez emoji reakcija, budući da smo do juče komunicirali preko fiksnih telefona, ali je tačno i to da emotikoni polako zamenjuju reči, čak cele rečenice. Google Meet za web i iOS konačno dobija tu funkciju, dok će na verziju za Android stići nešto kasnije. Oni koji su opciju već dobili, mogu da je vide u meniju koji se nalazi u dnu ekrana, a kad kliknu na ikonicu u obliku emotikona.

PCPress.rs Image

Kada se klikne na neki simbol, ostali učesnici u razgovoru ga vide na levoj strani ekrana, a ako nekoliko korisnika istovremeno reaguje, na ekranu se pojavljuje „eksplozija“ emotikona. Naizgled ne mnogo važna, ova opcija je ipak vrlo korisna – korisnici na primer mogu da reaguju na nešto, a da ne prekidaju onoga koji govori. Sasvim je sigurno da bi nešto slično pomoglo i u analognom životu.

Pročitajte i:  Google uvodi update za pretrage kako bi se pridržavao pravila EU o tehnologiji

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,