Google Messages notifikacije će prikazivati imena nepoznatih osoba koje vas kontaktiraju

Da li biste voleli da znate ko je ta nepoznata osoba koja vas je upravo iznenada kontaktirala?

PCPress.rs Image

Nije poznato kada bi ova funkcija mogla biti dostupna

Google izgleda radi na funkciji za Messages koja će vam reći ime te osobe u obaveštenju o SMS poruci koju dobijete.

U pregledu najnoviju beta verziju Google poruka (messages.android_20240506_01_RC00.phone_samsung_openbeta_dynamic), vidi se promena u obaveštenju koje dobijete kada primite novu poruku. Ako dobijete poruku sa broja koji nije sačuvan u vašoj listi kontakata i ta osoba ima omogućeno otkrivanje profila, to obaveštenje će sadržati ime pošiljaoca. Možete videti primer na slici ispod.

Nažalost, ova funkcija radi samo ako ta osoba ima omogućeno otkrivanje profila. Da biste omogućili ili onemogućili otkrivanje profila, morate da odete na svoj Google nalog preko veba. Postoji stranica za podršku koja objašnjava kako to uraditi u Google porukama, ali ti koraci još uvek ne funkcionišu, jer kompanija još uvek radi na dodavanju ove postavke. Ta postavka je dostupna u najnovijoj beti, ali je podrazumevano sakrivena, a omogućavanje je modifikacijom APK datoteke ne funkcioniše.

Važno je napomenuti da videti ime sa nepoznatim brojem nije nužno novo. Neki korisnici beta verzije već imaju pristup nečemu sličnom. Međutim, razlika ovde je što imena sada prikazuju u obaveštenjima o porukama.

Izvor: Androidauthority

Facebook komentari:
Računari i Galaksija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *