Google Messages će imati više smisla delite slike u RCS (Rich Communication Services) četovima

Google Messages vam može dozvoliti da dodate opise slika koje delite u RCS četovima, potencijalno čineći neugodne poruke koje uključuju medijske fajlove prošlošću.

PCPress.rs Image

Jedna manje stvar o kojoj će se žaliti u RCS četovima

Insajder AssembleDebug na X (nekadašnji Twitter) je primetio novu opciju u Google Messages. Kada ručno omogućite tu opciju (pod pretpostavkom da vaš telefon to podržava), opisi će se pojaviti pored medijskih fajlova u RCS četovima u jednoj poruci. Trenutno, aplikacija malo koci kada su u pitanju opisi slika. Ako želite dodati dodatne informacije ili kontekst, morate ih ukucati u zasebnoj poruci nakon (ili pre) slanja slike.

Ako delite gomilu slika na Messages, dodavanje opisa svakoj od njih može postati pravo opterećenje. Za razliku od vodećih aplikacija za razmenu poruka poput WhatsApp-a i Telegrama, gde možete lako ubaciti opise, Messages vas ostavlja “na čekanju”.

Pomislili biste da bi Google Messages, sa svojim sličnostima sa tim aplikacijama, trebalo da bude na istoj strani. Na kraju krajeva, opisi pomažu drugima da shvate suštinu poruke bez pogrešnog tumačenja. Nažalost, kada je reč o deljenju slika u RCS četovima, za sada ta funkcija ne radi po istim pravilima.

Pročitajte i:  Google je koristio AI da predvidi poplave i do 7 dana unapred

Kada ili ako ova potencijalna promena postane stvarnost, opisi će verovatno iskočiti na dnu poslatih ili primljenih slika. Pitanje je zašto je Google čekao da doda ove korisne funkcije, posebno s obzirom da kompanija nedavno naglašava RCS poruke.

Ipak, ovo je znak da Google ozbiljno razmišlja o unapređenju iskustva sa Messages na Androidu, uz pretpostavku da ovaj dodatak ugleda svetlost dana. Govoreći o poboljšanjima, očekuju se još neke nadogradnje za aplikaciju, uključujući integraciju sa Bard-om, između ostalog.

Izvor: Androidcentral

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,