Google možda priprema jeftiniju verziju svog Chromecast gedžeta

Google razvija novi Chromecast namenjen ljudima koji nisu potrošili novac na 4K TV. Jeftiniji uređaj će koristiti Google TV interfejs i uključiti daljinski upravljač, kao i maksimalnu rezoluciju od 1080p.

Google možda priprema jeftiniju verziju svog Chromecast gedžeta

Chromecast HD sa Google TV-om imaće rezoluciju 1080p

Za uređaj, koji bi se mogao nazvati Chromecast HD sa Google TV-om, se kaže da može da dekodira AV1 video codec. Čini se da će, s obzirom na nižu izlaznu rezoluciju, uređaj koštati manje od Chromecast-a od 50 dolara sa Google TV-om. Prošlo je više od tri godine otkako je Google predstavio svoj Chromecast od 1080p treće generacije. Taj uređaj, koji je još uvek dostupan za 30 dolara, ne dolazi sa daljinskim upravljačem, niti nudi bilo kakve izvorne aplikacije.

S obzirom na to da Roku i Amazon prodaju uređaje za striming od 1080p za manje od 50 dolara, verovatno je vreme da Google predstavi Chromecast niže klase sa korisničkim interfejsom Google TV-a, daljinskim, a možda čak i kompatibilnošću sa Stadia-om. Nije jasno da li i kada Google planira da objavi Chromecast HD sa Google TV-om. Druge nedavne glasine sugerišu da bi prvi pametni sat sa brendom Google i Pixel 6a mogli stići otprilike u to vreme.

Pročitajte i:  Google će koristiti AI i satelitsko snimanje za uočavanje curenja metana

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,