ERP 2024

Google najavio USB-C Titan sigurnosni ključ

Google je u maju 2018. prvi put objavio da počinje sa prodajom hardverskog ključa koji obezbeđuje dvofaktorsku hardversku autentifikaciju. Uređaj je dobio ime Titan Security Key i nastao je sa željom da se zamene drugi slični hardverski sigurnosni ključevi, kao što je YubiKey kompanije Yubico, koji se već dugo smatra standardom za hardversku dvofaktorsku autentifikaciju za Gmail i druge Google servise.

PCPress.rs Image

Titan Security ključevi došli su u dve verzije – jedna sa ugrađenim Bluetooth-om za umrežavanje sa mobilnim uređajima, i druga koja se povezuje direktno sa računarom preko USB porta. Ključevi su kompatibilni sa mnogim uređajima i aplikacijama, podržavaju FIDO protokol i nude softver koji verifikuje integritet sigurnosnog ključa na hardverskom nivou. Godinu dana kasnije Google je najavio i USB-C Titan ključ koji je kompatibilan sa Android, Chrome OS, macOS i Windows uređajima, a kompanija se ovoga puta udružila sa proizvođačem Yubico zbog čega novi Google ključ pomalo podseća na YubiKey 5C.

PCPress.rs Image

Prethodni Titan modeli mogli su da se kupe samo u paketu, i to za 50 dolara, a sada je najavljeno da će moći da se kupuju i odvojeno, pa će USB-A / NFC ključ koštati 25 dolara, dok će Bluetooth Titan moći da se nabavi za 35 dolara.

Pročitajte i:  Novi Declutter alat Chromea može uskoro pomoći u upravljanju sa 100 plus otvorenih tabova

Izvor: The Verge

Facebook komentari: