BIZIT plus

Google navodno testira funkciju pretvaranja teksta u govor za Chrome-ov režim čitanja

Google navodno eksperimentiše sa funkcijom pretvaranja teksta u govor za Chrome-ov režim čitanja na desktopu, koja će čitati članke za korisnike.

PCPress.rs Image

Chrome za desktop takođe može imati opciju da „čita naglas“ članke

Prema X (bivši Twitter) korisniku Leopeva64, ova funkcija se može naći u Chrome Canary-u, Google-ovoj najnovijoj verziji Chrome-a.

„Chrome za desktop će takođe imati opciju da „čita naglas“ članke, početna implementacija ove funkcije (u Canary verziji) je prilično osnovna, ali funkcioniše,“ Leopeva64 je napisala u svom postu.

Ako imaju tu funkciju, korisnici mogu da nateraju Google da pročita tekst klikom na dugme za reprodukciju na vrhu članka u režimu čitanja. 

Na osnovu video snimka, u izveštaju se kaže da tehnološki gigant još uvek ima posla ovde, jer je glas robotski i ispisuje zaglavlje koje glasi „sažetak“ umesto da samo čita reč.

U međuvremenu, Google-ov AI-povered Search Generative Experience (SGE) dobija veliku novu funkciju, koja će rezimirati članke za korisnike dok čitaju na vebu.

Trenutno je funkcija — „SGE while browsing“ u fazi eksperimenta. „Kada pokušavate da razumete detalje nove teme, često morate da proučite dugačke ili složene veb stranice, a nije uvek lako usavršiti određene detalje. Dakle, počevši od danas, pokrećemo rani eksperiment u Search Labs-u pod nazivom „SGE whilw browsing“, dostupan u aplikaciji Google na Android-u i iOS-u, a u Chrome-u na desktopu dolazi u narednim danima“, navodi Google u postu na blogu.

Pročitajte i:  Google Photos dodaje postavku personalizacije na osnovu aktivnosti

Izvor: Techlusive

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,