Google – nova funkcija Google Maps dostupna za više korisnika

Google je objavio da će novi Google Assistant driving mode u paketu sa Google mapama biti objavljen kao preview u više regiona širom sveta.

PCPress.rs Image

Funkcija je debitovala u SAD pre nekoliko meseci

Režim vožnje pretvara Google Maps u hub za iskustvo za volanom, sa aplikacijom za navigaciju kao središtem svega. Google Maps polako postaje alternativa Android Auto-u za telefone, sa interfejsom koji je jasno inspirisan ovom aplikacijom, dok linija funkcija uključuje slične mogućnosti. Režim vožnje Google Maps vam omogućava da upućujete pozive, kontrolišete reprodukciju muzike i čitate poruke sa samo jednog mesta, a sve to istovremeno ima koristi od integracije Google Assistant-a. Korisnički interfejs je posebno optimizovan da ima smisla za vozače i smanji rasejanost za volanom, tako da dolazi sa velikim tasterima sa kojima je lako komunicirati.

Dalje, režim vožnje vam omogućava da radite sve bez zatvaranja navigacionog interfejsa, što znači da uvek možete dobiti uputstva bez obzira na to što radite. Do sada je režim vožnje bio ekskluzivan za korisnike u Sjedinjenim Državama, a ista funkcija je objavljena u Nemačkoj početkom aprila, takođe kao preview. Google sada sa ovom novom funkcijom stiže u niz zemalja, uključujući za sada Australiju, Veliku Britaniju, Irsku, Indiju i Singapur. Režim vožnje se može koristiti samo na engleskom jeziku, bez obzira na zemlju, i ostaje dostupan samo na Androidu. Nema reči o tome da li će ga Google objaviti i na iPhone-u. Režim vožnje Google pomoćnika u Google mapama zahteva najmanje Android 9 i 4 GB RAM-a da bi pravilno funkcionisao.

Pročitajte i:  Opera AI asistent sumira veb stranice 

Izvor: Autoevolution

Facebook komentari: