Google nudi 40.000 developer školarina u Africi

Google je najavio lansiranje novog programa u kojem će obezbediti 40.000 developer školarina u Africi. Školarine se nude u partnerstvu sa kompanijama Pluralsight i Andela, za developere koji će razvijati softver za mobilne i cloud platforme. Prema saopštenju koje je izdao, Google će na kraju ovog projekta za 1. najboljih studenata ponuditi pune školarine, sa sertifikacijama za Android i cloud development.

google

Kao dodatak, kompanija je objavila da će nastaviti svoj accelerator program za Afričke startup-e. Google for Startups Accelerator, tromesečni program koji će početi 21. juna, biće šesto izdanje ovog projekta. Prošle godine, usled Covid-19 pandemije, prvi put je program održan virtuelno, i u njemu je učestvovalo 20 startupa iz sedam afričkih država. Ove godine nastaviće se ta praksa, a startup-i će imati svu potrebnu podršku i pristup svim neophodnim tehnologijama koje će im obezbediti kontinualan rast.

Google for Startup Accelerator Africa do sada je prošlo 50 startup-a iz 17 afričkih država. U 2020. godini selektovano je 20 startup-a, a toliko se očekuje da će ih biti i ove godine.

Pročitajte i:  Google dodaje nove restrikcije u svoj AI Overview

Izvor: TechCrunch

Facebook komentari: