TrendMicro

Microsoft-ovo poboljšanje pristupačnosti započinje AI unapređenjima za Office

“Accessible by design” funkcije dostupne su u osnovnim Office aplikacijama. Microsoft, koji postoji mnogo godina, koristi svoje iskustvo u nastojanjima da poboljša inkluzivnost svojih proizvoda i radne snage.

PCPress.rs Image

Napori da se poboljša pristupačnost su u toku

2020. godine, ponudio je uvid u pristupačnost u svom ranijem radu, zajedno sa s prvim izveštajem o zastupljenosti osoba sa invaliditetom. Sada koristi deo tog iskustva za planiranje za narednih pet godina. Danas je Microsoft objavio “technology-led” obavezu da stvori više mogućnosti za osobe sa invaliditetom. Strategija uzima svoj softver za produktivnost, AI skupove podataka, maloprodaju i statistiku interne raznolikosti, kako bi se izgradila ka „radnom mestu koje je sve inkluzivnije za osobe sa invaliditetom“.

Što se tiče promena okrenutih potrošačima, Microsoft lansira “accessible by design” funkcije u Microsoft 365. Opcije uključuju novi background checker koji može pomoći u rešavanju problema sa dostupnošću sadržaja u osnovnim Officeovim aplikacijama i programu Outlook, dok će AI u programu Microsoft Word otkriti i pretvoriti u stilove naslova za slepe i slabovide čitače. Koristeći veštačku inteligenciju, Microsoft se nada da će automatizovati pristupačnost, tako da će jednog dana to biti jednako jednostavno kao „provera pravopisa danas“. Excel takođe dobija novi navigacioni panel dizajniran za čitače ekrana koje može pomoći ljudima da otkriju objekte u spreadsheet-ovima.

Pročitajte i:  Korišćenje personalizacije u svrhu digitalnog oglašavanja

U skladu sa fokusom na razumevanje, Microsoft proširuje Immersive Reader (prvobitno dizajniran za ljude sa disleksijom i disgrafijom) na PowerPoint slajdove i beleške. Ne zaboravljajući LinkedIn, društvena mreža dodaje automatske titlove za emisije uživo i pokreće titlove za korporativni sadržaj, kao i dark mode, kasnije ove godine. Konačno, high contrast mode u Teams-u se može koristiti za pristup deljenom sadržaju pomoću programa PowerPoint Live. To će, prema Microsoft-u, pomoći da se smanji naprezanje očiju i prilagodi osetljivost na svetlost pomoću dark mode-a u programu Word.

Microsoftove nove inicijative za obrazovanje i radnu snagu ciljaju i studente i njegovo osoblje. Kompanija izdaje Reflect in Microsoft Teams, koji nudi podršku socijalnom učenju kako bi pomogao studentima u njihovom emocionalnom rečniku. U pripremi je i aplikacija Microsoft Reading Progress koja pomaže nastavnicima da digitalno testiraju tečnost čitanja tokom vremena. Microsoft će interno proširiti svoju anketu o zastupanju osoba sa invaliditetom na 45 dodatnih zemalja i 90 procenata radne snage. U oktobru je kompanija otkrila da se 6,1 odsto zaposlenih u SAD identifikovalo da imaju invaliditet. Što se tiče podataka, Microsoft obećava više partnerstava sa zajednicom osoba sa invaliditetom i dostupnošću širom sveta, a detalji će biti objavljeni u narednoj godini.

Pročitajte i:  Eksperti najavljuju kraj lozinki

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,