Musk želi da napravi grad za svoje radnike

Musk želi da izgradi grad u Teksasu u kojem će živeti radnici Tesle, Boring-a i SpaceX-a .

PCPress.rs Image

Grad Snailbrook

Elon Musk, navodno će pokušati da napravi grad u kojem bi mogli da žive radnici Tesle, Boring-a i SpaceX-a. Grad bi bio udaljen 88km od Ostina u Teksasu i verovatno bi se zvao Snailbrook.

Prema izveštajima, postoje planovi za izgradnju 110 domova pored obekata Boring-a i SpaceX-a u okrugu Bastrop. U izveštaju se navodi da su zaposleni u Boringu obavešteni prošle godine da se prijave za stanovanje. Očekuje se da će početne kirije biti negde oko 800 dolara mesečno za kuću sa dve ili tri spavaće sobe. Cena kirije u blizini Bastropa biće oko 2.200 dolara mesečno.

Zaposleni koji bi živeli u tom gradu praktično bi dodatno plaćali Musk-u. Osim što bi primali platu, oni bi mu plaćali i kiriju. Zaposleni bi imali rok od 30 dana da napuste smeštaj da budu otpušteni iz Boringa ili na neki drugi način napuste kompaniju, navodi se u izveštaju. Rukovodioci su razgovarali o pozivanju radnika iz drugih kompanija kako bi se prijavili za stanovanje u Snailbrook-u. Teslina gigafabrika je oko 30 minuta vožnje od grada Bastrop.

Pročitajte i:  Apple Vision Pro se ne nosi tokom vožnje

Musk bi mogao da postavi određena pravila. Evidentno bi morali da se održe izbori za gradonačelnika. U gradu će se nalaziti sportske tereni i bazeni a navodno je kupljeno 3.500 hektara zemlje u blizini reke Kolorado za te svrhe. Prošle godine, Musk, njegov arhitektonski dizajner, bivša devojka Grimes navodno su nekoliko puta razgovarali o idejama za izgradnju grada prošle godine.

U međuvremenu, stanovnici u blizini izrazili su zabrinutost zbog uticaja projekata na životnu sredinu. Boring je podneo zahtev za ispuštanje do 140.000 galona industrijskih otpadnih voda dnevno u reku Kolorado. Takođe postoji zabrinutost oko toga kako testiranje Boring-ovih mašina za probijanje tunela može uticati na podzemne vode i bunare.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,