Google omogućio Pixel 5 opcije na starijim Pixel telefonima

U sklopu svog decembarskog update-a, Google će obradovati mnogobrojne korisnike starijih Pixel telefona. Naime, vlasnici Pixel 3 i Pixel 4 serija telefona dobiće pristup nekim od funkcija koje su predstavljene sa Pixel 5 telefonima.

PCPress.rs Image

Nove funkcije

Jedna od tih funkcija je „Hold for Me“, koja omogućava glasovnom asistentu da prati kada će da se pojavi osoba koja vas je stavila „na čekanje“. Google tvrdi da ova opcija u proseku štedi osam minuta po „zadržanom“ pozivu, a za sada je dostupna samo u SAD-u i Velikoj Britaniji. Još jedna korisna opcija koju će dobiti stariji telefoni je „Extreme Battery Saver“ mod, koja će isključiti sve sem najosnovnijih funkcija telefona, kako bi baterija izdržala što je moguće duže.

Na raspolaganju je i „Adaptive Sound“, opcija koja je predstavljena sa Pixel Buds slušalicama, a služi za automatsko podešavanje jačine zvuka u odnosu na buku u okruženju. Google tvrdi da ona značajno poboljšava kvalitet zvuka, a koristi mikrofon telefona da prikuplja zvuke iz okoline, nakon čega se u realnom vremenu podešavaju setovanja u ekvilajzeru na optimalne vrednosti.

Duo čet aplikacija je dostupna za deljenje ekrana u grupnim pozivima, kako preko WiFi konekcije tako i preko mobilne mreže. Još jedna interesantna opcija će omogućiti Pixel uređajima da automatski detektuju da li je sajt na nekom nepoznatom jeziku i da ga prevedu uz pomoć Google Lens-a.

Telefoni sa 5G podrškom dobiće još dosta unapređenja vezanih za 5G mrežu. Adaptivna konektivnost obezbediće automatsko prebacivanje između 4G i 5G mreže, u zavisnosti od lokacije i načina upotrebe telefona. Na primer, ako postoji mogućnost, download velikih fajlova obaviće se preko 5G mreže, a kada se taj proces završi, telefon će se prebaciti u 4G mod, jer uobičajeni online poslovi ne zahtevaju toliko velike brzine. GPS će na tim uređajima biti precizniji, baterija će se ponašati adaptivnije kako bi se uštedela energija, a adaptivno punjenje će osigurati da baterija ostane ispravna duži vremenski period…

Izvor: Engadget

Facebook komentari: