Google omogućio pristup novom načinu pretraživanja interneta uz pomoć AI-a

Google-ov pristup pretrazi zasnovanoj na veštačkoj inteligenciji počinje da se primenjuje od ove nedelje. Kompanija je objavila da otvara pristup Google Search Generative Experience i drugim laboratorijama za pretragu u SAD-u.

PCPress.rs Image

Google Search Generative Experience donosi brojne novine

Otkriven na Google I/O 2023 ranije ovog meseca, Google SGE predstavlja kompanijsku podršku konverzacijske veštačke inteligencije za klasično iskustvo pretrage. Google-ova pretraga zasnovana na veštačkoj inteligenciji koristi istu traku za unos na koju ste navikli, a ne zasebno polje za ćaskanje kao u Bingu. Zatim će se generativni AI rezultati pojaviti u osenčenom odeljku ispod trake za pretragu, ali iznad standardnih web rezultata. U međuvremenu, u gornjem desnom uglu AI rezultata nalazi se dugme koje vam omogućava da proširite snimak i dodaje kartice koje prikazuju izvorne članke.

Pored toga, Google otvara pristup drugim laboratorijama za pretragu, uključujući savete za kodiranje i dodavanje u tabele. Code Tips koristi moć velikih jezičkih modela kako bi pružio pokazivače za brže i pametnije pisanje koda. Omogućava početnicima da postavljaju pitanja o programskim jezicima, alatima i algoritmima. U međuvremenu, kao što mu ime govori, Add to Sheets vam omogućava da ubacite rezultate pretrage direktno u Google-ovu aplikaciju za tabelarne proračune. Ako još uvek niste na listi čekanja Labs pretrage, možete da dodirnete ikonu Labs na novoj kartici u Chrome-u za računar ili u aplikaciji Google pretraga na Android-u ili iOS-u.

Pročitajte i:  Google testira novi izgled donje trake za pretragu

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: