Reed Hastings se povlači sa mesta co-CEO u Netflixu

Kokreator Netflix-a, Reed Hastings, povlači se sa mesta ko-izvršnog direktora kompanije. Promena je već stupila na snagu, a Hastings kaže da će ostati uključen kao izvršni predsednik.

Reed Hastings se povlači sa mesta co-CEO u Netflixu

Netflix ima optimistične prognoze za 2023.

Lider u odlasku je okarakterisao ovaj potez kao dugo očekivanu tranziciju. Hastings-ov odlazak dolazi pošto se čini da se Netflix polako oporavlja od mračne 2022. Izgubio je pretplatnike prvi put u više od decenije, a za to je okrivio kombinaciju jake konkurencije, ograničenih mogućnosti za rast i široko rasprostranjenog deljenja naloga. Međutim, kompanija u svom izveštaju navodi se da je dodala 7,66 miliona novih korisnika, dostigavši ukupno 230,75 miliona pretplatnika.

Netflix kaže da je učinak na kraju godine nadmašio prognozu i da je “zadovoljan” ranim učinkom svog plana od 7 dolara koji podržava reklame. Kompanija ne kaže koliko je kupaca pretplaćeno na ovaj niži paket. Umesto toga, rezultate bolje od očekivanih pripisuje snažnoj liniji sadržaja koja uključuje Knives Out nastavak, Harry & Meghan i popularnoj seriji Wednesday.

Pročitajte i:  A1 Srbija prvi operator koji svojim korisnicima donosi Netflix

Kompanija je oprezno optimistična u vezi sa prvim kvartalom 2023. godine. Veruje da će doživeti skromno povećanje baze pretplatnika i planira da uvede deljenje plaćenog naloga kasnije u tom periodu. U tom smislu, Hastings odlazi u dobrom trenutku za posao koji je pomogao u stvaranju. Iako se Netflix nije vratio u svoju vrhunsku formu, on je u stabilnijoj poziciji koja bi njegovom novom rukovodstvu mogla pružiti bolji početak.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,