BIZIT plus

Novi SSD-ovi nude vojni nivo zaštite od ransomwarea i krađe podataka

Novi solid state drajv (SSD) su zajedno razvili tajvanski proizvođač SSDova Phison i američki prodavac bezbednosnih proizvoda Cigent.

PCPress.rs Image

SSD-ovi su ranije bili dostupni samo američkoj vojsci

Ovi SSDovi imaju ugrađene mehanizme u svoj firmware koji ih štite od ransomware-a i krađe podataka. Cigentova porodica sigurnih SSD-ova uključuje Aspen, K2 i Denali koji nude različite zaštite i zaštitne mere. SSD-ovi su zasnovani na Phison-ovoj PS5012-E12DC platformi koja ima ugrađenu enkripciju i koristi PCIe NVMe kontrolere. Pored toga, diskovi imaju Cigent Dinamic Data Defense Engine za Windows (D³E) koji nudi zero trust file-access kontrole. Samo softverska bezbednost često se lako zaobilazi, ali naša višepatentirana, višeslojna samozaštita može učiniti kritične podatke potpuno nepristupačnim i bukvalno nevidljivim, pružajući kupcima sigurnost da su njihovi osetljivi podaci i digitalna imovina bezbedno čuvani i zaštićeni “, rekao je Cigentov tehnički direktor.

Cigent-ovi diskovi mogu da rade u Dual Mode-u koji razdvaja disk na privatne i ne-privatne particije za skladištenje koje su izolovane ne samo jedna od druge već i od protivnika. Zahvaljujući ovom aranžmanu, bilo kakav problrm u ne-privatnom skladištu, neće uticati na podatke uskladištene u privatnoj particiji. Cigent Denali SSDovi takođe su obučeni za otkrivanje ransomware-a i navodno će uskoro podržati i zaštitu podataka zasnovanu na mašinskom učenju. Diskovi, koji su ranije bili dostupni samo američkoj vojsci i odabranim vladinim agencijama, opremljeni su senzorima koji će pomoći u zaštiti njihovih podataka od fizičke krađe diskova. Dok će se Aspen i K2 diskovi pojaviti na policama nešto kasnije ove godine, Denali bi trebalo da stigne u leto 2021. Svi diskovi dolaze u konfiguraciji od 480 GB, 1 TB i 2 TB.

Pročitajte i:  Ransomware napadi cvetaju uprkos hapšenjima

Izvor: Techradar

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , ,