Google uvodi nove funkcije za editovanje na Google Photos

Google je najavio nove funkcije editovanja za Google One pretplatnike.

PCPress.rs Image

Korisnici mogu da iskoriste nova podešavanja Portrait, Blur, Sky, Colour i HDR sa računara

Ove nove funkcije za editovanje su dostupne na veb verziji Google Photos. Da bi koristili ove nove funkcije za editovanje, korisnicima je potreban uređaj sa više od 4 GB RAM-a i ažurirani browser.

Korisnici mogu da iskoriste nova podešavanja Portrait, Blur, Sky, Colour i HDR sa računara. Kompanija je počela sa uvođenjem ovih funkcija i one će svima biti dostupne u narednih nekoliko dana.

„Od 13. juna, Google One članovi će početi da vide dodatne funkcije za editovanje na uređajima sa 4 GB RAM-a i ažuriranim browserom. Prvobitno ograničene na aplikacije za mobilne uređaje, sada možete da koristite mnoge poboljšane funkcije za editovanje na svom računaru“, navodi Google u saopštenju.

U februaru ove godine, Google One je predstavio funkcije kao što su Magic Eraser i HDR video efekti. Dodatni alati za editovanje i prilagođavanja dostupni za Google One članove uključuju sledeće:

  • Da bi promenili način na koji svetlost utiče na lice osobe na fotografiji, korisnici mogu da koriste Portrait light  da prilagode položaj i osvetljenost portretima osobe.
  • Da bi pozadina fotografije bila manje oštra, korisnici imaju novu Blur funkciju za podešavanje nivoa zamućenja.
  • Korisnici sada mogu da promene izgled neba na fotografiji. Da biste to uradili, kliknite na Sky i izaberite neku od nekoliko paleta i podesite boju i kontrast na nebu.
  • Da bi se predmet fotografije više istakao, kliknite na Colour focus da biste smanjili zasićenost pozadine, ali zadržite prednji plan u boji.
  • Da bi fotografija izgledala realističnije i uravnoteženije, kliknite na HDR i poboljšajte osvetljenost i kontrast cele slike.
Pročitajte i:  Google AI alati za uređivanje fotografija  

U međuvremenu, Google je počeo da uvodi Magic Compose beta, koji koristi generativnu veštačku inteligenciju da pomogne korisnicima da pišu test poruke. Magic Compose se trenutno uvodi na prioritetnoj osnovi za premium pretplatnike na Google One u SAD koji su takođe deo beta programa Messages u Play prodavnici. Kompanija je predstavila Magic Compose na Google I/O 2023.

Korisnici mogu da koriste Magic Compose da promene kako njihova poruka zvuči u RCS četovima u aplikaciji Messages. Ako ste beta korisnik i imate ovu funkciju, potrebno je da je uključite u podešavanjima aplikacije. Zatim možete da ga koristite da napišete ili uredite svoju poruku na različite načine.

Magic Compose-u se može pristupiti dodirom na ikonu olovke pored otkucane poruke i korisnici mogu da prepišu poruku u sedam stilova koji uključuju Remix, Excited, Chill, Shakespeare, Lirical, Formal i Short.

Izvor: Techlusive

Facebook komentari: