Google Photos testira novu funkciju 

Prošlog meseca, Google Photos je interno testirao napredne filtere za pretragu kako bi olakšao brzo pronalaženje fotografija.

PCPress.rs Image

Funkcija bi mogla uskoro da bude svima dostupna

Sada izgleda kao da testirana funkcija počinje da se objavljuje za neke korisnike, što znači da bi uskoro mogla biti dostupna svima. Android Police je među prvima primetila dodatne filtere za pretragu u aplikaciji Google Photos. Ako želite da tražite sliku određene osobe, Photos će prikazati red filtera odmah ispod polja za pretragu. Moći ćete da suzite izbor tipa medija na slike, selfije, animacije, screenshot-ove i još mnogo toga. Možete i da dodate imena više ljudi da biste pronašli grupnu fotografiju. Iako novi filtri za pretragu u Google Photos čine stvari malo lakšim, to ne mora nužno značiti da je i bolje, kao što primećuje Android Police: „Vredi napomenuti da filteri za pretragu zapravo ne dodaju ništa što ranije nije bilo moguće. Međutim, ovi novi filteri pružaju intuitivan vizuelni interfejs koji bolje daje moćne mogućnosti Photos  pretraživanja.“

Pročitajte i:  Google Photos bi mogao dobiti korisno novo podešavanje za smanjenje nereda

Google Photos je predstavio niz novih funkcija tokom poslednjih nekoliko meseci, nedavno je predstavio napredni video editor i strožu integraciju Google Lens-a. Funkcije i dalje razvijaju uslugu pretraživačkog giganta, ne samo kao mesto za čuvanje fotografija. Android Police je saopštila da novi filtri za pretragu još uvek nisu široko dostupni i čini se da su deo testa na strani servera. Ali zvuči kao da će korisnici Google Photos vrlo brzo moći lakše da pronađu tu, tačno određenu fotografiju.

Izvor: Xda-developers

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: