Internet Explorer napušta neke Windows 10 verzije

Istina je da su mnogi zaboravili da Internet Explorer još uvek postoji, ali je pregledač i dalje tu. Kompanija Microsoft je u oktobru 2020. objavila da mu je definitivno kraj, ali će se završnica odvijati polako i oprezno. Danas Internet Explorer 11 konačno napušta neke verzije Windowsa 10, a na njegovo mesto dolazi Microsoft Edge.

PCPress.rs Image

Microsoft 365 će 17. avgusta 2021. godine u potpunosti ukinuti podršku za Internet Explorer 11, a 9. marta se prestalo i sa podrškom za prvu Microsoft Edge verziju koja je stigla kao naslednik Explorera. Tako će novi Chromium pregledač, koji se takođe zove Microsoft Edge, ostati jedini, pa će Microsoft moći da mu posveti punu pažnju.

Internet Explorer 11 desktop aplikacija podršku potpuno gubi tek u junu 2022. godine, pa će se nakon toga automatski preusmeravati na Microsoft Edge. Do tada će se sve dešavati postepeno, budući da Explorer još uvek ima svoje korisnike.

Sajtovi koji rade samo na Internet Exploreru 11 već sada mogu da se otvore i preko Microsoft Edge u IE modu, koji može da se aktivira preko edge://settings/defaultbrowser, te ‘Allow sites to be reloaded in Internet Explorer’.

Pročitajte i:  Microsoft vas podseća da napustite lokalne naloge na Windows 10

Izvor: Bleeping Computer

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,