Google Pixel 9: automatsko podešavanje osetljivosti

Google Pixel 9 dobija novu funkciju pod nazivom „Adative Touch“ kojim se automatski prilagođava osetljivost ekrana na osnovu određenih faktora.

PCPress.rs Image

Na Pixel telefonima, korisnici su već neko vreme mogli da povećavaju osetljivost ekrana osetljivog na dodir kada se stavi zaštitnik ekrana. Na Pixel 8, Google je to napravio automatski. Sada radi na novoj opciji „Adaptive Touch“ koja ovu mogućnost donosi korak dalje.

Pixel će najverovatnije tokom ove godine debitovati sa serijom 9. Ova funkcija bi omogućila prilagođavanje osetljivosti ekrana osetljivog na dodir na osnovu određenih faktora. Za sada nije jasno kako će to tačno funkcionisati, ali izgleda verovatno da bi to uključivalo automatsko pojačanje koje smo videli na Pixel 8. Mokar ekran, nošenje rukavice ili pojačavanje prilikom igranja igrica su druga mesta gde bi ovo moglo biti od koristi.

OnePlus12 je prošle godine debitovao sa „Aqua Touch“ koji je pružio impresivnu reakciju ekrana osetljivog na dodir na vlažnom ekranu, tako da bi ovaj „Adaptive Touch“ mogao da bude Google igra u nečemu sličnom.

Pročitajte i:  Google AI alati za uređivanje fotografija  

Ostaje da se vidi da li će se ova funkcija vratiti na postojeći hardver, ali s obzirom na to da je još jedna nova funkcija na kojoj Google radi ekskluzivno za noviji hardver, čini se verovatno da neće.

Izvor: 9to5google.com

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *