Google planira reciklirane materijale u proizvodnji hardvera

Google je 5. avgusta najavio da planira da do 2022. godine u proizvodnji svih svojih hardverskih proizvoda koristi samo reciklirane materijale, uključujući Pixel telefone, Pixelbook, Google Home zvučnike, Nest, te dodatke poput futrola za telefone i punjače.

Iz kompanije je stiglo saopštenje u kojem stoji da se reciklirana plastika već koristi za proizvodnju Chromecast uređaja, te da se reciklirane plastične boce koriste kod Google Home zvučnika i futrola za telefone. „Zeleni potez“ prati onaj koji je napravila kompanija Apple kada je odlučila da reciklirane materijale koristi u svojim proizvodima, a koja je otišla toliko daleko da je dizajnirala kućnog robota čije će zaduženje biti da stare uređaje rastavlja tako da se dobiju delovi pogodni za recikliranje. Početkom godine je i Samsung najavio sličnu inicijativu, te je moglo da se čuje da planira korišćenje održivih materijala u proizvodnji kutija za pakovanje proizvoda.

Pored reciklaže, Google planira da smanji emisiju štetnih gasova tokom isporuka, a plan bi trebalo da se sprovede do 2020. godine. Emisija štetnih gasova već je smanjena za 40%, a kada je kompanija prestala da proizvode isporučuje avionima, te prešla na kopnena prevozna sredstva. Sledeći korak je onaj u okviru kojeg će se isporuke bolje planirati, budući da kopneni transport zahteva više vremena, tako da se u bliskoj budućnosti očekuje još veće smanjenje emisije štetnih gasova.

Pročitajte i:  Više vlasnika iPhone-a prelazi na Android telefone, nego obrnuto

Izvor: The Verge

Facebook komentari:

BIZIT 2020

5G 2019
Tagovi: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.