BIZIT plus

Google platio 1,1 milijardu dolara za deo HTC tima

Dogovor kompanija Google i HTC je zvanično zatvoren, te je Google preuzeo najveći deo HTC dizajn tima, a za 1,1 milijardu dolara. Prelazak tima ozvaničen je u postu na Google-ovom blogu, te je tom prilikom rečeno da će talentovani tim u budućnosti raditi na poboljšanju, te kreiranju novih proizvoda.

PCPress.rs Image

Dogovor uključuje više od 2.000 HTC-ovih inženjera, a koji će ostati u Tajvanu, gde su i do sada poslovali, te iz kompanije kažu da Taipei polako postaje Google-ov najveći inženjerski centar kada je azijsko-pacifički region u pitanju. HTC-ov tim koji se bavi veštačkom inteligencijom ostao je netaknut, ali se veći deo R&D jedinice za proizvodnju pametnih telefona pridružio Google-u, navode izvori koji su upućeni u temu.

Ovaj potez predstavlja ozbiljno proširenje Google-ovog hardver tima, a najveći broj novih stručnjaka koncentrisaće se na Pixel liniju pametnih telefona. Kompanija je već sarađivala sa inženjerima iz HTC-a na Pixel i Pixel 2 telefonima, te je tim već upoznat sa procesom, te projektima na kojima se trenutno radi. Budući da Pixel uređaji još uvek nisu ušli u mejnstrim tehnološke tokove, novi tim će se koncentrisati na poboljšanje hardvera, a kako bi izašao u susret željama korisnika, te osigurao dominaciju na tržištu u narednih pet godina.

Pročitajte i:  Google Chrome dobija tri zanimljive opcije

Izvor: The Verge

Facebook komentari: