Google Play Games stiže za PC tokom 2022. godine

Počevši od sledeće godine, Google Play Games će osim na Android i ChromeOS uređajima biti dostupne i na PC. Rukovodioci Google-a su na dodeli nagrada Game Awards 2021. objavili da će 2022. usluga aplikacija biti dostupna i na Windows računarima.

Google Play Games stiže za PC tokom 2022. godine

Google Play Games se šire na veći broj uređaja

Igrači će moći da iskuse svoje omiljene Google Play Games na više uređaja. Kompanija je navela da ovo nije partnerstvo između dve tehnološke korporacije, već da je reč o potpuno novom proizvodu. Funkcija koji je napravio Google donosi najbolje od Google Play Games-a na više laptopova i PC računara. Android je proširio svoju platformu kako bi igrači još više uživali u svojim omiljenim Android igrama.

Još uvek nisu dostupni detalji o tome kada će tačno nova funkcija biti objavljena i, što je još važnije, da li će naši postojeći kontroleri biti unakrsno kompatibilni. Ali, s obzirom na to koliko brzo su igrači prihvatili igranje na Chromebook-ovima, pružanje iste usluge jednom od najvećih svetskih ekosistema igara Windows korisnicima, moglo bi se pokazati unosnim poduhvatom za obe kompanije.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: