BIZIT plus

Google Play otkriva veliki napad na malver u prodavnicama aplikacija

Google je najavio planove da poboljša način na koji verifikuje programere u nastojanju da obuzda malver koji je trenutno rasprostranjen u Play prodavnici i da bolje kontroliše prevare i druge sumnjive aktivnosti.

PCPress.rs Image

Programeri sada moraju da daju više informacija kada podnose Android aplikacije

Trenutno se od programera Android aplikacija traži da obezbede legitimne email adrese i telefonske brojeve za potvrdu identiteta, ali kompanija je sada najavila planove za uvođenje obaveznih D-U-N-S brojeva.

Istovremeno, Play prodavnica će takođe biti podvrgnuta podešavanju korisničkog interfejsa koji je dizajniran da korisnicima pokaže više informacija o programerima, kako bi im pomogao da donesu bolje informisane odluke.

Verifikacija programera na Google Play-u

Organizacije koje otvaraju novi Play Console developer account sada će morati da dele svoj jedinstveni devetocifreni D-U-N-S broj, koji je dodelio Dun & Bradstreet, kako bi verifikovali svoje poslovanje. Možda će takođe morati da podele neku dokumentaciju kompanije radi daljeg odobrenja, iako Google nije naveo u kojim okolnostima bi to bilo neophodno.

Pročitajte i:  Google Play prodavnica sada vam omogućava da preuzimate dve aplikacije istovremeno – donekle

Za krajnje korisnike, odeljak „Contact details“ na listi aplikacija je podešen da bude preimenovan u „App support“. U okviru ovog podnaslova, odeljak „About the developer“ će prikazati određene verifikovane informacije o identitetu kao što su ime, adresa i kontakt detalji.

Nove registracije programera biće podložne ovim promenama od 31. avgusta, što će svim zlonamernim programerima dati oko šest nedelja da objavljuju sumnjive aplikacije pre nego što postanu podvrgnuti strožijim pravilima.

Google kaže da će u oktobru podeliti više informacija sa postojećim programerskim organizacijama, ali je nejasno koliko će vremena imati da daju D-U-N-S broj. Pošto dobijanje jednog može da potraje i do 30 dana, razumni programeri koji još nemaju svoj jedinstveni broj trebalo bi da razmotre traženje registracije sada kako bi izbegli kazne kasnije.

Izvor: Techradar

Facebook komentari: