Data centri 2024

Google Play Android igre – na PC u beta verziji

Google Play igre počinju u otvorenoj beta verziji u SAD, omogućavajući svima da isprobaju izbor Android igara na računaru. Google je pokrenuo početnu beta verziju softvera na Windows računarima ranije ove godine, ali je bila ograničena na Hong Kong, Južnu Koreju i Tajvan. Današnjim lansiranjem beta usluga se širi na SAD, Kanadu, Meksiko, Brazil, Indoneziju, Filipine, Maleziju i Singapur.

PCPress.rs Image

Dostupne igre uključuju 1945 Air Force, Blade Idle, Cookie Run: Kingdom i Evony: The King’s Return.. Aplikacija će čak sinhronizovati napredak između računara i mobilnog uređaja tako da možete da nastavite tamo gde ste stali na različitim platformama. Dok Google nastavlja da dodaje naslove u katalog Play igara, trenutno je na usluzi samo 85 igara dostupnih širom sveta.

Oduševljeni smo što smo proširili našu platformu na više tržišta kako bi igrači uživali u svojim omiljenim igrama na Google Play-u“, kaže Arjun Dayal, direktor Google Play igara. „Kako idemo ka potpunom izdanju, nastavićemo da dodajemo nove funkcije i procenjujemo povratne informacije programera i igrača.“

Pročitajte i:  Android otkriva da li je vaš telefon ukraden 

Google Play igre su odvojene od posla koji je Microsoft obavljao na dovođenju Android aplikacija u Windows 11. Umesto toga, Microsoft se udružio sa Amazonom i nudi igre i aplikacije iz Amazonovog Appstore-a u svom najnovijem operativnom sistemu. Microsoft je ugradio osnovni Windows podsistem za Android u Windows 11, ali Google je napravio sopstvenu zasebnu aplikaciju kako bi svoje Google Play Android igre preneo na računar.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: