Računari i Galaksija

Google počinje testiranje AR naočara sledeće generacije

Na I/O 2022 konferenciji u maju, Google je objavio povratak svojih naočara sa proširenom realnošću pokazujući rani prototip svojih naočara sledeće generacije. Kako se čini, Google započinje njihovo testiranje u realnom svetu. Mogli biste uočiti Google-ovca koji nosi naočare u divljini već u avgustu.

google

Razumevanje kako ovakvi uređaji mogu pomoći ljudima

Svi testovi koji će biti obavljeni, rade se kako bi se došlo do boljeg razumevanja kako ovi uređaji mogu da pomognu ljudima u svakodnevnom životu. Testiranje će biti ograničeno na nekoliko desetina ljudi (zaposleni u Google-u i pouzdani testeri). Prototipovi modela biće opremljeni kamerama, mikrofonima i ekranima u sočivu. Google koristi audio i vizuelni senzor za funkcije kao što su prevođenje, transkripcija i navigacija.

Međutim, funkcije će biti ograničene. Naočare neće snimati fotografije ili video zapise, iako će Google koristiti slikovne podatke za prevođenje teksta i prikaz uputstava. Podaci će biti izbrisani nakon što se upisivanje podataka završi, osim ako se neće koristiti za otklanjanje grešaka i analizu. U tom slučaju, Google će ukloniti osetljive informacije, kao što su lica i registarske tablice. Kompanija će izbrisati podatke o slikama koji se koriste u istraživačke svrhe nakon 30 dana.

Pročitajte i:  Google priznao da je demo snimak Gemini ipak montiran

Google Glass nije bio baš uspeh za koji se kompanija nadala da će biti — to je proizvod za preduzeća ovih dana. Kompanija želi da ispravi stvari sa svojim AR naočarima sledeće generacije, tako da stvari idu sporo. Datum izlaska ovih naočara na tržište još uvek nije poznat.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: