Google pokreće informativni servis u okviru svog glasovnog asistenta

Google pokreće novi servis u okviru Google Assistant-a, a pod imenom “Your News Update.” Radi se o informativnom servisu koji sadržaje kreira uz pomoć algoritama – slično kao kod Facebook-a ili Google Search-a.

Nakon što se izaberu vesti, servis ih pretvara u audio stream, a da bi ih čuo korisnik asistentu ili pametnim zvučnicima izgovara komandu u obliku “listen to the news.” U kreiranju sadržaja Google koristi ono što je o nekom korisniku naučio tokom vremena, a u kombinaciji sa lokacijom na osnovu koje se biraju vesti iz određene oblasti.

Servis, kako tvrde iz kompanije, ne dolazi u obliku podcast-a, već više podseća na isečke priloga koji mogu da se čuju na radiju. Tako Your News Update servis trebalo da u potpunosti zameni način na koji su se do sada dobijale vesti preko Assistant-a, te da sadržaje personalizuje i tako ih prilagodi interesovanjima svakog korisnika.

Google je obezbedio licence za emitovanje sadržaja iz različitih izvora, uključujući ABC, Cheddar, The Associated Press, CNN, Fox News Radio, PBS, Reuters, WYNC, te brojne lokalne radio stanice, a partnerima je plaćeno da kreiraju sadržaje u formatu koji odgovara potrebama novog servisa.

Pročitajte i:  Google želi da bude vaša nova banka

Izvor: The Verge

Facebook komentari:

SBB

PC Press 10GbE
Tagovi: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.