BIZIT plus

Google pokreće Threadit, “TikTok for Work” uslugu kratkih video poruka

Google je izgradio novu alatku pod nazivom Threadit da bi daljinski rad učinio efikasnijim.

PCPress.rs Image

Threadit je dostupan u browser-u ili kao Chrome ekstenzija

Threadit omogućava korisnicima da članovima tima pošalju male snimljene video zapise (poput TikTok-a ili Instagram Reels-a), radi komunikacije o napretku posla i drugim pitanjima vezanim za projekat. Google kaže da su video snimci odličan način komunikacije za one koji imaju problem da svoje stavove iznesu putem mailova ili teksta. Threadit takođe iskorenjuje potrebu za organizovanjem sastanaka uživo za video komunikaciju i omogućava zaposlenima širom sveta da rade na svojim vremenskim zonama. Threadit je dostupan u browseru ili kao Chrome ekstenzija.

Na svom blogu Google objašnjava da vam Threadit pomaže da kažete i pokažete više video porukom nego emailom ili chatom. Može se koristiti za međusobno pokazivanje napretka, postavljanje pitanja ili traženje povratnih informacija, bez potrebe za usklađivanjem rasporeda. Eliminiše potrebu za hostovanjem virtuelnih sastanaka za male komunikacije. Korisnicima takođe daje više vremena za razmišljanje, fokusiraniji posao, a eventualni sastanci koji se održe, tada su efikasniji. Sa Threadit-om korisnici mogu da snimaju kratke isečke i spajaju ih sve u jednu kohezivnu video poruku. Mogu čak i da snime svoje ekrane kako bi bolje preneli svoju poruku. Kada završite, možete ga poslati članovima svog tima putem linka. Ovi članovi mogu da odgovore na video poruku kada budu spremni i svi odgovori će se prikazati kao jedan razgovor.

Pročitajte i:  Google Photos dodaje postavku personalizacije na osnovu aktivnosti

Google kaže da je Threadit napravio tokom rada na daljinu tokom prošle godine. Threadit je takođe pomogao zaposlenima da rade u svojim vremenskim zonama.

„Poslao bih Threadit kolegama u Japanu tokom mog uobičajenog radnog vremena u Sijetlu; odgovorili bi tokom sati koji su im radili u Tokiju. Threadit nam je pomogao da osećamo da radimo zajedno, iako smo odgovarali u različito vreme iz celog sveta – izgradio je veze koje email nije mogao i niko nije morao da ustane rano ili da ostane budan do kasno “, objasnio je Keller Smith, osnivač i generalni direktor Threadit-a. Kao što je pomenuto, korisnici mogu međusobno da šalju Threadit video zapise jednostavnim deljenjem linka i ne postoji postupak u kojem treba da preuzmete video. Korišćenjem Chrome ekstenzije, korisnici mogu snimiti sopstveni ekran kako bi efikasno komunicirali o poslovima.

Izvor: Gadgets

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , ,