ERP 2024

Google pomaže u kupovini električnog vozila

Stiže nadograđeni Flood Hub alat i analiza energetske efikasnosti u kući.

PCPress.rs Image

Za sada samo u Sjedinjenim Državama

Zbog rekordnih toplotnih talasa i opasnih poplava širom sveta, potrebna nam je svaka pomoć kako bismo saznali koji su ekološki prihvatljivi proizvodi koji doprinose zaštiti životne sredine. U tu svrhu, Google je najavio različite nove i proširene alate za održivost u vezi sa električnim vozilima, energetskom efikasnošću u domovima, urbanim planiranjem i bezbednošću.

Google pruža više informacija o tome da li je električno vozilo pravo za vas i, ako jeste, koje je najbolje. U 21 zemlji je ažuriran Fuel Cost Calculator. Alat uklanja neizvesnost o tome koliko novca možete uštedeti vozeći električno vozilo. Takođe, alat procenjuje godišnje troškove punjenja određenog modela u odnosu na troškove goriva sličnog vozila po veličini. Isključivo u SAD-u, pretrage kao što su “najbolja električna vozila” sada treba da omoguće opciju za upoređivanje aspekata kao što su domet i cena.

Takođe, sada je omogućeno videti koje državne subvencije su dostupne. U narednim nedeljama korisnici će moći da istraže koliko daleko električno vozilo može da pređe duž određenog puta u SAD-u na osnovu nadmorske visine i stanica za punjenje. Google planira da ovu funkciju donese u Evropu početkom 2024. godine.

Pročitajte i:  Blizanci na AI zadatku

Proširenje postojećih alata

Pretraga energetske efikasnosti u domu dobija slično unapređenje. Pretraga za grejalice ili klima uređaje sada ima opciju da uporedi njihovu energetsku efikasnost. Takođe, korisnici mogu videti koji od tih uređaja su podržani subvencijama.

Pred povećanim prirodnim katastrofama, Google proširuje alate poput svog Flood Hub-a. Ova platforma je bila dostupna u 80 zemalja. Sada će platforma obuhvatiti preko 800 lokacija koje se nalaze duž reka u SAD-u i Kanadi. Google je takođe udružio snage sa Upravom za šume SAD-a kako bi koristio mašinsko učenje za značajno unapređenje modela za praćenje širenja požara. Svi ovi alati pomažu u obuci vatrogasaca i planiranju teških borbi sa nepogodama.

Google dodatno povećava svoj uticaj na odluke o urbanom planiranju. Stiže nova funkcija na Google Earth-u koja prikazuje solarne tokove svake zgrade tokom godine. Alat Cool Roofs će uskoro biti dostupan u 15 gradova širom sveta. Alat će pokazati u kojim oblastima bi integracija hladnih krovova mogla biti najkorisnija. Hladni krovovi su krovovi koji su dizajnirani da reflektuju više sunčeve toplote i apsorbuju manje toplote u poređenju sa običnim krovovima.

Pročitajte i:  Alarmantni propust u bezbednosti Android TV uređaja može dovesti do ugrožavanja vaše Gmail adrese

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,