Google potvrdio da će novi Pixel telefoni biti proizvođeni u Indiji

Deveti godišnji događaj Google za Indiju je imao veliku najavu: kompanija planira da proizvodi svoje Pixel telefone u Indiji, nakon stalnog rasta potražnje u zemlji za ovim uređajima. Google-ov viši potpredsednik za uređaje i usluge, Rik Osterlo, pozicionirao je Indiju kao jedno od najvažnijih tržišta kompanije za Pixel uređaje. Google ima za cilj da počne sa lansiranjem lokalno proizvedenih Pixel 8 pametnih telefona 2024. godine, da bi se na kraju proširio na druge Pixel modele.

PCPress.rs Image

Google konačno diverzifikuje svoju proizvodnju van Kine

Google-ov doprinos inicijativi „Make in India“ biće partnerstva sa domaćim i međunarodnim proizvođačima. U tvitu, izvršni direktor kompanije Alphabet i Google, Sundar Pichai, izjavio je: „Posvećeni smo tome da budemo partner od poverenja u digitalnom rastu Indije. Pivot takođe omogućava Google-u da diverzifikuje svoju proizvodnju dalje od Kine, gde se nastavljaju rizici lanca snabdevanja zbog napetosti između nacije i Sjedinjenih Država.”

Odluka kompanije je još jedna pobeda za indijsku vladu, koja je privukla međunarodne proizvođače uređaja, kao što su Samsung i Apple, da izvrše velika ulaganja u lokalnu proizvodnju. Apple je prvi put proizveo iPhone telefone u Indiji još 2017. godine, ali prvi proizvedeni uređaji bili su svi stariji modeli. Proizvodnja je u početku takođe zaostajala šest do devet meseci za Kinom, ali se stalno poboljšavala, prvo sa proizvodnjom iPhone 14 koji je počeo u roku od mesec dana od lansiranja. Nedavno je mali broj iPhone 15 proizvedenih u Indiji bio dostupan u regionu istog dana kao i oni proizvedeni u Kini.

Pročitajte i:  Google je koristio AI da predvidi poplave i do 7 dana unapred

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: