Google potvrdio veliko ažuriranje za Chrome

Chrome se u poslednje vreme suočava sa sve više problema, a komplikacije su zabeležene i na verziji za Windows 10, te onoj za macOS. Google je odlučio da tome stane na put, te korisnicima pruži razlog da ostanu verni ovom pretraživaču.

PCPress.rs Image

Radi se o tome da je kompanija bez mnogo pompe objavila novu verziju Chrome-a, koji koristi značajno manje memorije od prethodnih verzija. Tako će korisnici koji u isto vreme otvaraju veći broj tabova moći da odahnu, ali nova verzija služi i ostalima, posebno onima koji još uvek koriste starije uređaje, te se konstantno bore sa manjkom memorije.

Promena je stigla sa Segment Heap, koji je Microsoft predstavio sa majskim ažuriranjem za Windows 10. U pitanju je funkcija koja optimizuje potrošnju memorije, zahvaljujući čemu Chromium pretraživači zauzimaju za 27% manje prostora.

PCPress.rs Image

Korisnici se ipak upozoravaju da majsko ažuriranje dolazi i sa nizom nerešenih problema, pa im se preporučuje da provere spisak grešaka pre nego odluče da preuzmu novu Windows 10 verziju (Settings > Windows Update > Check For Updates).

Pročitajte i:  Google Play prodavnica sada vam omogućava da preuzimate dve aplikacije istovremeno – donekle

Izvor: Forbes

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,