Računari i Galaksija

Google predstavlja grupisanje tabova u Chrome-u za Android

Chrome-ova Android aplikacija ažurira se novim interfejsom za prebacivanje tabova i novom funkcijom grupisanja tabova.

PCPress.rs Image

Predstavljen i novi grid-based raspored tabova

Nova funkcija pomaže u organizovanju otvorenih web stranica. Novi interfejs i funkcionalnost su se navodno pojavili za neke korisnike nakon objavljivanja verzije 88 Chrome-a prošlog meseca, ali izgleda da još uvek nisu dostupni svima. Grid-based raspored zamenjuje prethodni interfejs koji se sastoji od vertikalne liste tabova i sličan je Chrome-ovom postojećem interfejsu za tabove iOS. Na ekranu se istovremeno prikazuje oko šest tabova, a njih možete prevući ulevo ili udesno da biste ih zatvorili. Tabovima bez arhiviranja možete pristupiti preko male ikone na vrhu ekrana.

Grupe tabova u međuvremenu su slične funkciji koja je dostupna u Chrome-ovoj verziji za računare od prošle godine i nude pogodniji način za organizovanje tabova. Grupisanje tabova takođe vam daje novu prečicu za preskakanje između tabova u istoj grupi putem menija koji se pojavljuje na dnu aplikacije. Na Androidu možete da organizujete tabove u grupe sa ekrana grid-based rasporeda tako što ćete ih prevući jedne na druge, a postoje i opcije za formiranje grupa tabova u prelivnom meniju, kao i kontekstualni meni koji se otvara kada dugim pritiskom otvarate Novi prozor.

Pročitajte i:  Apple i obuka AI modela 

Iako nove funkcije još uvek nisu dostupne za sve korisnike Chrome-a, možete ih ručno omogućiti pomoću Chrome-ovih experimental flags. Nove funkcije će se pojaviti kad ukucate chrome://flags u address bar-u, a zatim pretražite i omogućite “Tab Grid Layout,” “Tab Groups,” “Tab Groups Continuation,” i “Tab Groups UI Improvements” opcije. Da bi se pokrenuo novi interfejs, potrebno je ponovo pokrenuti Chrome.

Izvor: Theverge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,