BIZIT plus

Kako je loš softver doveo do usporavanja distribucije vakcine 

Nije tajna da SAD imaju problema sa distribucijom u vakcine protiv koronavirusa.

PCPress.rs Image

MIT Technology Review je otkrio da je CDC platio web lokaciju koja ne radi

Neke države nisu dobile dovoljno doza, a zakazivanje termina na web lokacijama za registraciju je haotično iskustvo. Novi izveštaj u MIT Technology Review razmatra zašto su, skoro godinu dana od pandemije, Centri za kontrolu i prevenciju bolesti izgledali potpuno nepripremljeni za stvarno davanje vakcine građanima. Prema tehnološkom pregledu, agencija je znala da joj treba robusna aplikacija koja ima sve na jednom mestu, a koju mogu koristiti pacijenti, klinike, poslodavci i vladini zvaničnici.

Umesto toga, CDC je potrošio 44 miliona dolara na nešto što se naziva Sistem za upravljanje vakcinama – VAMS – koji je napravila konsultantska firma Deloitte (putem ugovora bez licitacije), koji je bio toliko neadekvatan da je naterao neke države da pokušaju da naprave sopstvene sisteme za distribuciju vakcina. Radnici klinike u Konektikatu u državi Virginia i drugim državama kažu da je sistem VAMS do sada poznat po nasumičnim otkazivanjima sastanaka, nepouzdanoj registraciji i problemima koji blokiraju osoblje sa dashboarda koji bi trebalo da koriste za evidentiranje.

Pročitajte i:  Zaštita pregledanja u Chrome browseru je značajno pojačana 

CDC potvrđuje da postoji više nedostataka, te da se radi na njihovom otklanjanju, iako neke probleme pripisuje greškama samih korisnika. I nije stvar samo u tome što stariji ljudi nisu dovoljno sposobni da se kreću po web lokaciji (iako to može biti problem) – mnoge lekarske ordinacije koje su pokušale da koriste VAMS uglavnom su odustale. Aplikacija ne radi u Internet Exploreru, već samo u Chrome-u. Dugme „Next“ je skroz dole i desno, pa ako ste na mobilnom telefonu, bukvalno ga ne možete videti.

Izvor: Theverge

Facebook komentari: