BIZIT plus

Google prodaje svoje poslovanje hosting domena kompaniji Squarespace

Očekuje se da će akvizicija biti završena u trećem kvartalu 2023. godine.

PCPress.rs Image

Squarespace navodi da će poštovati postojeće cene korisnika najmanje 12 meseci

Google Domains je usluga koju pruža Google. Usluga omogućuje korisnicima registraciju i upravljanje internet domenima. Kompanija Squarespace najavila je da će kupiti oko 10 miliona domena od Google-a. Kompanija očekuje da će transakcija biti zatvorena u trećem kvartalu 2023.godine.

Prema ugovoru o kupovini, Squarespace navodi da će poštovati postojeće cene korisnika najmanje 12 meseci nakon završetka kupovine. Kompanija tvrdi da će koristiti Google-ovu infrastrukturu kako bi osigurao „besprekoran prenos domena“.

Kada sve bude postavljeno i odrađeno, Squarespace će postati ekskluzivni partner za sve koji žele da kupe domen pored svog Google Workspace domena. Za postojeće klijente, Squarespace navodi da će obezbediti naplatu i podršku. Takođe, ista pravila će važiti i za Google Workspace klijente koji su već kupili domene preko Google Domains-a. Međutim, kako vreme bude prolazilo i kako pretplate počnu da se obnavljaju, korisnici će verovatno biti primorani da pređu na Squarespace-ov sistem naplate.

Pročitajte i:  Google u 2023. godini prodao 10 miliona Pixel telefona

Squarespace je već velika kompanija na polju veb stranica i u prostoru domena. Zapravo i nije iznenađujuće što je bila zainteresovana za kupovinu Google Domains-a. Malo je iznenađujuće što Google prodaje to poslovanje, iako je kompanija poznata po tome što u bilo kom trenutku može da napusti svoj već uspostavljene proizvode i usluge. U međuvremenu, Squarespace konstantno dodaje nove funkcije svojoj platformi, uključujući mogućnost dodavanja opcije „Members Area“ novim i postojećim veb stranicama.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: